După 10 ani, în România, primul parc de eoliene

La Iași, oficialii care prezintă proiectul de la Ruginoasa, care are o capacitate de 60 MW, au anunțat startul producerii de energie în sistem. Proiectul este primul parc eolian nou din România activat după un deceniu.

„Azi a fost o zi minunată. Proiectul eolian de la Ruginoasa din România a produs primul kWh, un cadou de Crăciun. Este primul kWh produs în România de o turbină eoliană de 6 MW”, a anunțat pe pagina de LinkedIn Daniel Rascu, business development manager din cadrul DTEK Rebewabes International.

Proiectul care are o capacitate de 60 MW este dotat cu 10 turbine Vestas de câte 6 MW, acestea fiind cele mai mari montate până îm prezent pe teritoriul țării noastre.

Când investiția făcută va deveni complet operațională, aceasta va avea capacitatea de a a alimenta pe an curca 43.000 de case.

Compania DTEK Renewables este parte a holdingului SCM, deținut de un miliardar ucrainean pe nume Rinat Ahmetov. Omul de afaceri deține mai multe businessuri în minerit, media, imobliare, transporturi și chiar agricultură.

În acest proiect s-au investit aproximativ 90 de milioane de euro, din care 55 de milioane de euro au provenit de la Kommunalkredit, care este o instituția financiară austriacă axată pe zona de infrastructură.

Sursa: mediafax

Editor Irina Bogdan


Comentariile sunt închise