Piața Artizante din Păulești – concept inovator de succes

Antreprenorul Andrei Severin a adus în România un model de piață inspirat din Danemarca, investind 1,5 milioane de euro în Piața Artizante din Păulești, județul Prahova. Cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați, aceasta a devenit un loc de întâlnire pentru 22 de producători locali de lactate, carne, pâine, legume și dulciuri.

Conceptul principal al pieței este orientat către producătorii artizanali, iar clădirea dispune de facilități precum rampe de descărcare pentru camioane, filtre sanitare și fluxuri de alimentare bine definite. Andrei Severin subliniază importanța menținerii unei calități superioare a produselor și a subliniat angajamentul față de condiții civilizate de alimentare.

Printre producătorii prezenți se numără Miez, care a mutat brutăria din centrul Bucureștiului în Piața Artizante, Lăptăria Bucur cu lactatele sale, Delicatese din Poiana Fermecată cu conservele din fructe și legume, Jerusalem Brothers cu un restaurant, Ultra Greens cu legume, fructe și salate, Moritz Eis cu înghețată și Zimbria cu produse din carne, doar pentru a enumera câțiva.

Despre investiția totală de 1,5 milioane de euro, Severin declară că nu urmărește o returnare rapidă a acestor fonduri, ci se concentrează pe a aduce un suflu nou în zona de producție și comerț local. În plus, antreprenorul menționează că, în prezent, mai sunt disponibile spații pentru un restaurant specializat, o zonă de pește și alte spații comerciale.

Cu toate că piața înregistrează cel mai mare trafic în weekenduri, Severin a subliniat că există și clienți fideli care revin lunar pentru a face cumpărături. Despre posibilitatea deschiderii unei piețe similare în alt oraș, antreprenorul a spus că, deocamdată, nu se gândește la extindere, dar nu exclude această posibilitate în viitor.

Piața Artizante se dovedește a fi nu doar o investiție financiară, ci și o contribuție la dezvoltarea comunității locale, subliniind că succesul vine pe termen mediu și lung, iar sufletul pus într-un astfel de proiect este esențial pentru a crea valoare și a asigura prosperitatea pe termen lung.

Sursă: Ziarul Financiar

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise