Inițiativa Net Zero Carbon Events

Inițiativa Net Zero Carbon Events lansează șapte documente pentru industria de evenimente

Inițiativa globală de vârf Net Zero Carbon Events (NZCE) a publicat șapte documente de orientare și metodologie de bune practici care oferă informații și strategii extrem de importante pentru industria de evenimente, pe măsură ce organizațiile din întreaga lume își elaborează și implementează planurile de a atinge net zero.

Cele șapte documente, produse de echipe dedicate pentru domenii de acțiune, acoperă domeniile prioritare identificate de Roadmap-ul publicat cu un an în urmă – Energia locațiilor; Producție inteligentă și managementul deșeurilor; Logistică; Călătorii și cazare; Alimente și deșeuri alimentare; Compensare și măsurare.

James Rees, președintele Joint Meetings Industry Council (JMIC), care conduce inițiativa Net Zero Carbon Events pentru industrie, a declarat: „Aceste documente, esențiale pentru dezvoltarea unui traseu standard la nivel industrial către evenimente cu emisii zero de carbon, reprezintă cea mai amplă și mai incluzivă colaborare din industria evenimentelor care a fost vreodată realizată.

Prezentând rezultatele din cele șapte documente, Alexander Alles, Director Executiv al JMIC, a comentat: „Personalul din cadrul echipelor de lucru au fost de cel mai înalt nivel: experți seniori în operațiuni și sustenabilitate din domeniul organizatorilor de evenimente, deținătorilor de locații și furnizorilor de servicii din întreaga lume.”

Fiecare dintre cele șapte documente conține orientări detaliate valoroase pentru a ajuta organizațiile să progreseze pe calea eliminării carbonului.

Evenimentul a privit și spre viitorul inițiativei. Kai Hattendorf, Director General și CEO al UFI, Asociația Globală a Industriei Expozițiilor, a declarat că lansarea documentelor de orientare a încheiat lucrarea inițială a inițiativei NZCE. În 2024 și în continuare, accentul va fi pus pe implementare.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: Event Industry News


 

Comentariile sunt închise