Un nou început pentru brandurile românești Frufru și Urban Monkey

După o perioadă de cinci ani de la achiziția de către colosul britanic Unilever, brandurile românești de mâncare și sucuri din fructe, Frufru și Urban Monkey, revin în mâinile fondatorului lor, Mihai Simiuc. Tranzacția recentă, anunțată de Unilever, nu include însă unitatea de producție și Cooperativele Frufru.

În urma achiziției în 2019, Unilever deținea 75% din acțiunile Good People SA, compania din spatele brandurilor Frufru și Urban Monkey. Astăzi, Mihai Simiuc preia controlul asupra acestor branduri, marcând un nou capitol în evoluția acestor produse pe piața românească.

Fondatorul român, Mihai Simiuc, a lansat brandul Frufru în 2006, punând accent pe mâncarea gata preparată cu conținut echilibrat și sănătos. În 2019, Unilever a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni de la cinci investitori care dețineau anterior 75% din companie.

Cu toate că Unilever a preluat controlul majoritar, Mihai Dragoș Simiuc a păstrat un pachet minoritar de 25% din acțiuni în Good People SA, continuând să fie implicat în dezvoltarea companiei și după tranzacția inițială.

De-a lungul perioadei de colaborare, brandurile Frufru și Urban Monkey au avut o evoluție notabilă pe piața locală, câștigându-și popularitatea prin produsele inovatoare și orientarea către un stil de viață sănătos.

În anul 2020, Good People SA a avut 108 salariați și a generat venituri totale de 25,2 milioane de lei, însă a raportat pierderi de 21,6 milioane de lei, conform celui mai recent bilanț disponibil pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Cu această nouă tranzacție, Mihai Simiuc are oportunitatea de a aduce un suflu proaspăt în strategia și dezvoltarea brandurilor Frufru și Urban Monkey, continuând să inoveze și să ofere produse de calitate consumatorilor din România și nu numai. Evoluția acestui transfer de proprietate va fi urmărită cu atenție pe piața de profil și în rândul consumatorilor interesați de produsele locale și sănătoase.

Editat: Catalin Trifu

Sursa: Startup Café


Comentariile sunt închise