Târgul tradițional ‘Mica Unire a producătorilor români’ la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în colaborare cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, găzduiește în perioada 26-28 ianuarie 2024, evenimentul de prestigiu “Mica Unire a Producătorilor Români”.

Acest târg de produse tradiționale românești reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii gastronomiei să descopere și să achiziționeze o varietate bogată de bunătăți locale.

Evenimentul, desfășurat în curtea MADR, este programat în weekend-ul de după sărbătoarea Zilei Unirii Principatelor Române. Producătorii vor expune o gamă diversificată de produse agroalimentare provenind din toate regiunile țării, inclusiv brânză, smântână, cașcaval, cârnați, prăjituri, turtă dulce, conserve, vinuri și băuturi spirtoase.

Participanții la eveniment includ membri ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, alături de reprezentanți de seamă din domeniul agroalimentar. Aceștia dețin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și europene, asigurând calitatea și autenticitatea bunurilor expuse.

Vizitatorii vor avea ocazia de a achiziționa produse recunoscute la nivel european, precum Magiun de prune Topoloveni și Telemea de Sibiu. În plus, vor fi disponibile produse din agricultura ecologică, inclusiv fructe de aronia, sortimente de miere și produse ale stupului.

Târgul, deschis între orele 9:00 și 19:00 în primele două zile, va continua în ultima zi până la ora 16:00. O ocazie deosebită de a celebra și susține tradițiile culinare autentice ale României.

Sursă: G4Media

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise