Marea Britanie: măsuri pentru promovarea alimentelor produse local

Într-un demers menit să sprijine agricultorii britanici și să ofere consumatorilor o transparență mai mare privind originea alimentelor, ministrul Mediului, Steve Barclay, a anunțat planuri pentru o schimbare semnificativă în etichetarea alimentelor importate care nu respectă standardele de bunăstare din Regatul Unit.

Printre propunerile principale se află posibilitatea etichetării alimentelor importate care nu corespund standardelor de bunăstare britanice, permițând astfel cumpărătorilor să facă alegeri informate. Ministrul Mediului dorește să implementeze aceste schimbări printr-un parteneriat cu marile magazine, sugerând inclusiv introducerea unui buton “Cumpără britanic” pe site-urile supermarketurilor pentru a facilita identificarea și achiziționarea produselor locale.

În cadrul Conferinței Agricole de la Oxford, Steve Barclay a subliniat importanța respectării standardelor înalte de bunăstare a animalelor și a mediului de către fermierii britanici. Acesta a evidențiat și faptul că consumatorii britanici doresc produse alimentare de calitate înaltă, dar adesea se confruntă cu dificultăți în a distinge produsele străine cu standarde inferioare din cauza lipsei de transparență în etichetare.

Anunțând consultări viitoare cu privire la modificările propuse în etichetare, ministrul a subliniat obiectivul de a aborda problemele create de etichetarea înșelătoare și de a proteja interesele fermierilor și consumatorilor. Aceste măsuri fac parte dintr-o reformă mai amplă menită să sprijine producătorii locali și să consolideze sustenabilitatea în sectorul alimentar din Regatul Unit.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: Sky News


Comentariile sunt închise