Sistemul NutriScore înlocuiește etichetele semafor in magazine

Într-o mișcare radicală în domeniul etichetării alimentelor, magazinele din întreaga țară renunță la cunoscutele etichete semafor și adoptă un sistem inovator – NutriScore. Schimbarea are ca scop promovarea unei alimentații sănătoase și transparente pentru consumatori.

Etichetele semafor, care au fost utilizate pentru a indica nivelul de sănătate al unui produs alimentar prin culorile roșu, galben și verde, vor fi înlocuite de NutriScore. Acest sistem, deja implementat cu succes în alte țări europene, utilizează un indicator numeric și o literă pentru a evalua calitatea nutrițională a unui produs.

Noul sistem NutriScore acordă puncte produselor alimentare în funcție de conținutul lor de grăsimi saturate, zaharuri, sodiu, calorii, fibre și proteine. Cu cât scorul este mai mic, cu atât produsul este considerat mai sănătos. De asemenea, eticheta include o literă de la A la E, indicând calitatea nutrițională generală a produsului.

Majoritatea producătorilor și comercianților au salutat această schimbare, considerând-o un pas în direcția corectă pentru îmbunătățirea sănătății populației.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: ObservatorNews


Comentariile sunt închise