Agricultori trimiși în judecată pentru folosirea de substanțe toxice

Scandal în lumea legumicultorilor din zona Buzăului. Aceștia au utilizat substanțe periculoase pentru roșii și castraveți iar pentru asta au fost trimiși în judecată la braț cu traficanții chimicalelor interzise.

Cei 5 judecați sunt acuzați de trafic cu substanțe interzise în România și Uniunea Europeană și pentru folosirea acestora la creșterea de roșii și castraveți. 2 din cei 5 sunt legumicultori buzoinei care foloseau aceste substanțe în solariile din curțile proprii.

Ce au declarat în fața anchetatorilor

În cadrul perchezițiilor au fost găsite cantități semnificative de substanțe toxice, printre care şi acea substanță care stimulează coacerea forțată a roșiilor cunoscută sub numele de etrel. La audieri, fermierii au declarat că nu erau interesați de efectele nocive asupra organismului ale acestor substanțe. Tot ei au declarat că nu consumau legume din acele solarii.

Ancheta a scos la iveală că conducerea acestei rețele achiziționa substanțele toxice sunt din Bulgaria prin intermediari din Turcia. Acum, cercetarea penală s-a terminat, iar dosarul a fost trimis în instanță. Magistrații vor stabili pedepsele pentru fiecare în parte.

Sursa: observatornews

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise