Revoluție în alimentație: carnea de orez

O echipă de cercetători din Coreea de Sud a creat recent o inovație în domeniul alimentației – “Carnea de orez”. Această invenție, încă nedisponibilă comercial, atrage atenția prin potențialul său de a aduce beneficii semnificative atât consumatorilor, cât și mediului înconjurător.

Deși produsul nu a primit încă aprobarea pentru consum, cercetătorii speră că această inovație va fi bine primită pe piață. Procesul de producție implică creșterea celulelor de carne și grăsime de vacă în interiorul boabelor de orez. Aceste boabe sunt ulterior acoperite cu gelatină de pește pentru a facilita fixarea celulelor de carne. După un interval de 9 până la 11 zile de cultivare într-o cutie Petri, rezultatul final este denumit “Carne de vită cultivată în celule de orez”.

Studiul publicat în revista științifică Matter dezvăluie că orezul “carnivor” conține cu 8% mai multă proteină și 7% mai multă grăsime decât orezul obișnuit. Mai mult, se afirmă că “ingredientele principale” îndeplinesc cerințele de siguranță alimentară și prezintă un risc scăzut de declanșare a alergiilor alimentare.

Cercetătorii estimează că costurile de producție ale orezului “carnivor” ar fi de aproximativ 1,77 lire sterline (2,23 dolari) per kilogram, comparativ cu carnea de vită, care ar fi de șase ori mai scumpă, la 11,85 lire sterline (14,88 dolari).

Editat: Catalin Trifu

Sursa: Sky News


Comentariile sunt închise