Fondatorul La Mama anunță planuri de extindere

Antreprenorul Cătălin Mahu, fondatorul lanțului de restaurante La Mama, anunță planuri ambițioase de extindere după ce business-ul a înregistrat o creștere de 15% în 2023.

Compania Trotter Restaurant, care gestionează lanțul, a raportat afaceri de 22,7 milioane de lei în 2022, marcând cel mai înalt nivel din 2015.

Cătălin Mahu
Cătălin Mahu

Într-un context în care încasările au atins peste 26 de milioane de lei anul trecut, apropiindu-se de nivelurile maxime din 2007-2008, Cătălin Mahu este încurajat să reia planurile de expansiune. Rețeaua La Mama numără în prezent șase restaurante în București, ultima deschidere având loc în 2019, înainte de pandemia de COVID-19, considerată una dintre cele mai dificile perioade pentru industria ospitalității.

Fondatorul La Mama, business care a trecut prin trei crize majore de la înființarea sa în 1999, afirmă că principala provocare în prezent este reprezentată de lipsa personalului calificat în industria HoReCa. Cu toate acestea, Cătălin Mahu lucrează cu școli de meserii pentru a identifica și a pregăti noi membri pentru echipa sa.

În timp ce mulți antreprenori din domeniul ospitalității apelează la forță de muncă străină, Mahu subliniază preferința sa pentru muncitorii români.

Primul restaurant La Mama a fost inaugurat pe 27 februarie 1999, marcând in acest an un sfert de secol de tradiție în industria ospitalității din România.

Editor: Cătălin Trifu

Sursa: Ziarul Financiar


Comentariile sunt închise