Ministrul Agriculturii ar scoate marca proprie definitiv din comerț

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a afirmat că ar scoate definitiv din lanțurile de retail produsele marcă proprie pentru a se crea o relație comercială corectă. Mărcile proprii sunt în prezent printre cele mai ieftine produse din supermarketuri.

„Din punctul meu de vedere aș scoate marca proprie definitiv din comerț pentru a se crea o relație comercială corectă. De ce să avem marca proprie unde 4 lei este kg. de lapte și alt lapte intră cu 7 lei. Să reglăm prețurile. Eu nu sunt de acord cu marca proprie în România”, a declarat Florin Barbu în cadrul unei conferințe organizată de Antena 3.

Această declarație vine după ce ziarul ZF a realizat un studiu care a relevat faptul că prețurile mărcilor private au crescut cu 24,4%.

Mărcile proprii sunt produse pe care retailerii le vând sub marca proprie. Acest produs poate fie să apară cu același nume al comerciantului cu amănuntul sau o altă marcă creată de un producător pentru a fi utilizată exclusiv de comerciant. Etichetele sunt realizate special pentru comerciantul care le comercializează, fiind vândute în magazine alături de produse de brand consacrate și concurente.

Aceste produse, sunt în general, mai ieftine decât mărcile tradiționale.

Ministrul susține că dorește un mecanism pentru lanțul alimentar pentru „a stabiliza toate prețurile din România”, precum și continuarea plafonării adaosului comercial la cele 14 alimente de bază pentru care se aplică măsura în prezent.

Sursa: economedia

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise