Lactatele hibride, o opțiune gustoasă pentru “flexitarieni”

În era în care alternativele la produsele lactate sunt din ce în ce mai populare, lactatele hibride reprezintă o categorie inovatoare cu un potențial considerabil. Combinația de ingrediente pe bază de plante cu produse lactate poate reprezenta răspunsul la cererea tot mai mare a consumatorilor pentru flexitarism sau, așa cum o numește Mintel, “flexi-lactate-anism”.

Deși rare în prezent, produsele lactate hibride au captat atenția publicului. În Franța, 42% dintre respondenți consideră că aceste produse ar fi atrăgătoare, iar în Republica Irlanda, 56% dintre iubitorii de brânză sunt interesați să încerce variante hibride. Această tendință nu se oprește doar la lactatele obișnuite, ci se extinde și la alte produse alimentare. Un start-up israelian a dezvoltat un iaurt hibrid folosind agricultura celulară pentru a cultiva grăsime din lapte.

Oportunitatea pentru industrie constă în abordarea consumatorilor flexitarieni, care doresc să își diversifice dieta cu atât de necesara contribuție a plantelor. Potrivit cercetărilor Mintel și Kantar, există un număr semnificativ de consumatori care nu au încercat încă alternativele la lapte, iar lactatele hibride pot deveni o punte atrăgătoare între cele două lumi.

Mintel sugerează că mărcile ar trebui să își adapteze strategiile pentru a atrage consumatorii flexitarieni. Relevanța activă a produselor hibride, punând în valoare atât ingredientele lactate, cât și cele pe bază de plante, ar putea atrage atât iubitorii de produse lactate, cât și flexi-lactate-anii.

De asemenea, poziționarea acestor produse ca alternative accesibile la alternativele vegetale la lapte poate să rezolve problema prețului, considerată un factor important pentru 32% dintre canadienii care nu consumă încă astfel de produse.

În concluzie, lactatele hibride reprezintă o oportunitate gustată pentru industria alimentară. Cu abordarea corectă și comunicarea potrivită, aceste produse pot atrage o nouă categorie de consumatori care caută să își diversifice dieta fără a renunța la gustul și confortul oferite de produsele lactate tradiționale.

Sursă: Roalimenta

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise