Tehnologia și Inteligența Artificială aduc următorul val de creștere în retail

Raportul “Viitorul Retailului: Creștere profitabilă prin tehnologie și IA”, realizat în parteneriat de Deloitte și Asociația Retailerilor din India (RAI), subliniază importanța transformării digitale în sectorul retail și impactul tehnologiilor emergente asupra afacerilor de retail din India.

Potrivit raportului, până în 2025, 20% dintre cei mai importanți retaileri globali vor folosi sisteme de IA distribuite pentru a obține rezultate holistice, revoluționând vânzările, marketingul, lanțurile de aprovizionare și operațiunile. De asemenea, aproximativ 45% dintre liderii în marketing planifică să investească în tehnologia GenAI în următoarele 12-24 de luni.

Transformarea digitală a transformat retailul în experiențe phygital sau omnichannel, punând în aplicare tehnologii pentru a îmbunătăți experiențele clienților și pentru a obține un ROI mai mare.

Anand Ramanathan, Liderul Sectorului de Produse de Consum și Retail de la Deloitte India, subliniază că tehnologia este esențială în această transformare, devenind fundația pe care trebuie să construiască retailerii pentru a satisface așteptările consumatorilor moderni și pentru a garanta succesul investițiilor lor.

Kumar Rajagopalan, CEO al Retailers Association of India (RAI), evidențiază rolul crucial al tehnologiilor precum IA și IoT în revoluția digitală din sectorul retail din India, subliniind că acestea sunt fundamentale pentru consolidarea viitorului industriei de retail.

În plus, raportul prezintă tendințele cheie care conduc la adoptarea tehnologiilor emergente în retail, inclusiv personalizarea și îmbunătățirea experienței clienților, optimizarea lanțului de aprovizionare, automatizarea și eficiența, integrarea omnichannel și luarea deciziilor pe bază de date.

Raportul subliniază importanța adoptării tehnologiilor emergente pentru a rămâne competitivi într-un mediu de retail în continuă schimbare și pentru a oferi experiențe de cumpărare superioare clienților din India și nu numai.

Sursa: Adgully

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise