Extinderea internațională a afacerilor românești în HoReCa și retail

Franchwise, companie de consultanță în franciză din România, evidențiază că majoritatea afacerilor românești care se extind la nivel internațional sunt din sectoarele HoReCa și retail. Deși brandurile românești ar avea potențial de succes în alte țări, mulți antreprenori sunt încă reticenți în a-și dezvolta afacerile peste hotare.

Cu toate acestea, interesul pentru extinderea prin francizare pe piețele externe, în special în țările Uniunii Europene, unde regimul fiscal este favorabil, începe să crească.

În timp ce piața de franciză din România a fost inițial dominată de brandurile internaționale, tot mai multe branduri autohtone își găsesc calea către piețele externe. Această evoluție este susținută de Franchwise, care oferă asistență antreprenorilor români în procesul de extindere internațională, inclusiv în țările Uniunii Europene, Dubai și Arabia Saudită, datorită unui climat de afaceri favorabil și a unei abordări proactice a politicilor guvernamentale.

Companiile din domeniul fizic, în special cele din HoReCa, food and beverage și retail, sunt cele mai interesate de scalarea prin francizare, odată ce își consolidează poziția pe piața internă. Printre brandurile românești cunoscute care și-au extins prezența internațională prin francizare se numără 5togo, SaladBox, Tucano Coffee, French Revolution, Tudor Tailor, Made by Society și Sophia Home Deco.

Pregătirea pentru internaționalizare este esențială în acest proces, iar colaborarea cu consultanți specializați este crucială pentru a naviga cu succes în mediile de afaceri străine. Seleția partenerilor și negocierea contractelor sunt pași importanți în procesul de francizare externă, iar consultanța și suportul specializat contribuie la încheierea unor parteneriate solide și la evitarea riscurilor.

Franchwise organizează evenimente și workshop-uri pentru a sprijini antreprenorii români să înțeleagă și să adopte strategiile corecte pentru extinderea internațională a afacerilor lor. În ciuda provocărilor, există un potențial imens pentru brandurile românești să devină globale, iar Franchwise este acolo pentru a ghida și sprijini acest proces de dezvoltare internațională.

Sursa: Retail & FMCG –

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise