Automatizarea în HoReCa, roboții în industria ospitalității

Industria ospitalității este martoră la o revoluție tehnologică, odată cu introducerea sistemelor automate și a roboților cu inteligență artificială (IA) în diverse domenii, de la bucătării complet autonome până la prepararea cocktail-urilor și cafelei. Aceste inovații, prezentate la CES 2024, generează atât entuziasm, cât și îngrijorare printre angajații din HoReCa.

Roboții, precum Artly sau Adam, sunt tot mai des utilizați pentru a asigura eficiența și reducerea costurilor în industria ospitalității, fără a compromite calitatea serviciilor. Cu toate că există îngrijorări legate de posibila pierdere a locurilor de muncă, aceste soluții tehnologice sunt văzute mai degrabă ca un mijloc de a îmbunătăți operațiunile și de a acoperi lipsurile din industrie.

Inovațiile nu se limitează doar la spațiile comerciale, dispozitivele de preparat cocktail-uri destinate utilizării la domiciliu sunt tot mai populare, oferind utilizatorilor posibilitatea de a crea băuturi complexe fără a fi necesare cunoștințe specializate în domeniul mixologiei.

Există o dezbatere în curs cu privire la impactul pe termen lung al automatizării asupra locurilor de muncă și asupra calității experienței umane în serviciile de ospitalitate. Unii susțin că automatizarea poate aduce îmbunătățiri semnificative în eficiență și costuri, în timp ce alții subliniază importanța relației umane și a experienței personale în furnizarea unor servicii de calitate.

Sursa: Playtech

Editor: Rares Stan


Comentariile sunt închise