Românii au mâncat 15 000 de batoane KitKat în 2023 

Fabrica ultra modernă Nestlé din Bulgaria, de la periferia Sofiei, va produce anul acesta 20 de mii de tone de batoane și napolitane KitKat. Producția fabricii va merge în procent de 95% către milioanele de consumatori din 34 de țări din întreaga lume. Unul din patru români savurează un produs Kikat ieșit de la fabrica Nestlé.

Fabrica Nestlé -un exemplu de tradiție lungă prelungită de-a lungul secolelor apoi adaptată și modernizată la cerințele și gusturile contemporane de consum. În 1912 se înființa o fabrică de ciocolată și dulciuri, naționalizată de comuniști apoi privatizată și acum 30 de ani cumpărată de Nestlé.

Fabrica de la Sofia are 2 mari piețe Marea Britanie (28%) și Germania (17%). Țările din regiunea Europei Centrale de Est primesc încă 17%, iar regiunea Europei de Sud-Est (Adriatice, Bulgaria, România și Ucraina) încă 11% din producție.

Portofoliu de produse

Fabrica este una extrem de modernă, mediul de securitate alimentară înregistrează cele mai înalte standarde și are capacitatea de a livra zeci de varietăți de batoane și napolitane KiKat și Smarties.

Ce iese de pe poarte acestei fabrici? Răspunsul este KitKat POPS (Lapte, Alune și Cacao), LION POPS, KitKat Chunky umplut – Peanut Butter, Caramel, Black & White, Lotus Biscoff, KitKat Countlines – simplu (Lapte, Alb, Duo), KitKat 2 Finger Mini Mix cu diferite arome, gama de Smarties cu Mini Eggs și Classic (lapte și alba) – toate în ambalaje de hârtie și folosind ingrediente naturale.

„Fabrica Nestlé din Sofia este o unitate de producție sustenabilă, pe lângă faptul că este o unitate extrem de controlată în ceea ce privește securitatea alimentară și măsurile anti-contaminare. De-a lungul anilor am inițiat diferite programe și inițiative de sustenabilitate pentru a ne arăta respectul față de natură și resursele sale naturale. Deci, ori de câte ori desfaceți un baton KitKat și vă bucurați de gustul acestuia, țineți minte că a avut un impact minim asupra naturii”, a detaliat Nina Vitkova, Sofia Factory Manager, Nestlé.

Datorită modernizărilor efectuate consumul de apă a scăzut cu 67% din 2010, iar din 2014 niciun deșeu nu se mai aruncă la groapa de gunoi.

Fabrica numără 600 de angajați, cu un procent de 84% implicați în producție.

Unul din patru români mănâncă un Kitkat produs la Sofia

„În România, peste 15 milioane de batoane KitKat au fost consumate în 2023, creând o conexiune între consumatorii români și fermierii din programul Nestlé Income Acceleration, care stimulează familiile cultivatorilor de cacao care își înscriu copiii la școală, implementează bune practici agricole, se angajează în activități agro-forestiere, și le diversifică veniturile.

Prin inițiativa „Breaks for Good” de la KitKat, toți consumatorii produsului îi sprijină pe fermierii de cacao și contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la sustenabilitatea producției de cacao utilizată în aceste batoane”, spune Daniela Yordanova, SEM Confectionery Business Executive Officer, Nestlé.

Sursa: retail.ro

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise