Inteligența artificială folosită pentru a îmbunătăți gustul berii

Un studiu recent realizat de cercetătorii belgieni, condus de profesorul Kevin Verstrepen de la Centrul de Microbiologie VIB-KU Leuven și Institutul de Cercetare a Berii din Leuven, a folosit inteligența artificială pentru a îmbunătăți gustul berii, cu rezultate remarcabile, în special în cazul berii fără alcool.

Pe parcursul a cinci ani de cercetare, un sistem AI antrenat a analizat compoziția chimică și aromele a 250 de mărci belgiene de bere, generând un catalog detaliat. Prin intermediul acestui studiu, AI a reușit să identifice gustul berii cu precizie, folosind o serie de substanțe chimice la diferite concentrații. De asemenea, sistemul a fost capabil să ofere sugestii privind adăugarea de substanțe în compoziția berii pentru a îmbunătăți aroma și gustul acesteia.

Rezultatele au arătat că inteligența artificială a sugerat modificări care au crescut nivelul de satisfacție al degustătorilor. Profesorul Verstrepen a subliniat că cele mai mari progrese s-au înregistrat, cel mai probabil, în cazul berii fără alcool, făcând-o să fie mai gustoasă.

Cercetătorii urmăresc acum să aplice această metodă și pentru îmbunătățirea altor alimente, în special pentru produsele vegane și băuturile cu conținut scăzut de alcool. Verstrepen a menționat că beneficiile cele mai mari pot fi obținute în cazul produselor noi, precum berile fără alcool, dar și în cazul altor alimente, cum ar fi alternativele vegetariene, în care metode similare pot fi utilizate pentru a modifica gustul și pentru a atrage chiar și pe cei mai înrăiți consumatori de produse de origine animală.

Sursă – BiziDay 

Editor: Florin Niță


Comentariile sunt închise