Se deschide o nouă fabrică de lactate în Bistrița Năsăud

Ilias Pliatsikas și Fotis Ntelkos, doi profesioniști cu experiență în domeniul lactatelor, au decis să facă un pas curajos în lumea antreprenoriatului înființând compania Provertia Dairy. Acest lucru a devenit posibil odată cu achiziționarea unei fabrici de lapte în Bistriței-Năsăud, în comuna Șieu Măgheruș, în luna ianuarie a acestui an.

Fabrica, construită inițial în 2009 cu fonduri SAPARD, a fost achiziționată în urma unei licitații publice, evidențiind interesul crescut pentru industria lactatelor în România. Odată cu preluarea fabricii, începe un proces ambițios de modernizare, iar producția de telemea este programată să înceapă în a doua parte a acestui an. Investiția inițială în această nouă afacere se ridică la trei milioane de euro.

Provertia Dairy își propune să devină un jucător important pe piața lactatelor, atât la nivel local, cât și internațional. Capacitatea anuală de producție a fabricii va ajunge la 3.000 de tone de telemea, iar noii proprietari estimează că această investiție va genera 40 de locuri de muncă în zonă.

„Targetul nostru este să fim activi atât pe piața din România, cât și la export, ponderea fiind aproximativ 50% – 50%. La nivel european vizăm Germania, Austria, Suedia, Anglia, Italia”, a declarat Ilias Pliatsikas.

Cu o experiență vastă în industria lactatelor, Ilias Pliatsikas aduce în această nouă afacere cunoștințe și expertiză acumulate de-a lungul a 20 de ani în diverse proiecte de management. Absolvent al programului de Executive MBA al Bucharest Business School, cu Universitatea din Ottawa, Pliatsikas este pregătit să conducă Provertia Dairy către succes pe piețele din România și din Europa.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise