Florin Barbu anunță investiții masive pentru agricultura românească

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut publice progresele semnificative în modernizarea și reactivarea sistemelor de irigații la nivel național, marcând un moment crucial în dezvoltarea durabilă a agriculturii românești, un pilon central al campaniei electorale recente a PSD din România.

Barbu a subliniat angajamentul hotărât al guvernului de a aduce îmbunătățiri semnificative în infrastructura agricolă prin investiții concentrate în special pe canalele de irigații. “Lucrările de la Amenajarea de Irigații Carasu CDMN/PAMN Sud, din județul Constanța, sunt un exemplu elocvent al eforturilor noastre, fiind deja în plină desfășurare și respectând graficele stabilite”, a declarat Barbu.

Proiectul, evaluat la 12.500.000 de lei, include retehnologizarea unei stații de pompare și reabilitarea canalelor de irigații, permițând fermierilor din zonă să irige aproximativ 600 de hectare. Finalizarea lucrărilor este planificată pentru acest an.

Ministrul Agriculturii a anunțat și deschiderea perioadei de depunere a cererilor de finanțare pentru sectorul pomicol prin intermediul programului DR-15 Investiții în exploatații pomicole. Acest program, cu o alocare financiară totală de 151.383.527 de euro, are ca scop înființarea și modernizarea exploatațiilor și pepinierelor pomicole. Beneficiarii eligibili includ fermierii (cu excepția persoanelor fizice), cooperativele agricole și grupurile și organizațiile de producători, care pot accesa fonduri nerambursabile de până la 65% din costurile eligibile ale proiectelor.

Barbu a subliniat importanța acestui program pentru viitorul agriculturii românești: “Prin aceste investiții, ne propunem să sprijinim modernizarea și creșterea competitivității sectorului pomicol, un pilon esențial al economiei noastre agricole.”

Sursa: iDevice

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise