Ouăle maronii dispar din magazine

Ouăle maronii, odată nelipsite din coșurile de cumpărături, își găsesc acum drumul spre istorie în magazine. Schimbările din spatele acestui fenomen sunt impulsionate de deciziile tot mai multor ferme de a trece la rase de găini care produc ouă albe.

Henner Schönecke, președintele Asociației Federale a Ouălor Germane, a prevăzut că în viitorul apropiat ouăle maronii vor dispărea de pe rafturile supermarketurilor. Motivul? Preferința crescătorilor de găini ouătoare pentru rasele care produc ouă cu coaja albă.

Fermele, ca și cea a lui Schönecke, trec la rase precum Leghorn, cu avantaje considerabile. Aceste găini nu numai că au un potențial genetic mai ridicat și o dimensiune mai mică, ceea ce permite o gestionare mai ușoară și o mai bună utilizare a spațiului, dar și consumă mai puțină hrană. Mai mult, ouăle produse sunt puțin mai mici, dar găinile au o longevitate și o productivitate mai mare în general.

De asemenea, în prag de Paște, există un alt motiv care ar putea influența consumatorii: ouăle albe sunt mai ușor de vopsit, aducând mai multă bucurie în această perioadă festivă.

Cu toate acestea, pentru consumatori, diferența dintre ouăle maronii și cele albe nu este semnificativă, nici măcar în ceea ce privește gustul. Astfel, schimbarea pare să fie una naturală și binevenită pentru industria ouălor.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: AgroInteligenta


Comentariile sunt închise