ANSVSA aplică amenzi de peste 3,4 milioane de lei operatorilor din industria alimentară

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a aplicat, în luna aprilie, amenzi de peste 3,4 milioane de lei unor operatori din industria alimentară. Controalele au vizat diverse domenii, inclusiv fabricarea produselor de morărit, pâine, patiserie, alte produse alimentare, băuturi răcoritoare și alcoolice.

Inspectorii sanitari-veterinari au efectuat 13.503 controale la nivel național, iar în urma acestora au constatat numeroase nereguli, aplicând 419 sancțiuni contravenționale. Principalele neconformități au inclus încălcări ale practicilor de igienă și fabricație, monitorizarea necorespunzătoare a procedurilor bazate pe analiza riscurilor (HACCP), și deficiențe legate de personal.

În timpul acestor controale, inspectorii au prelevat probe pentru analize de laborator conform Programului de supraveghere și control, verificând conformitatea produselor alimentare și prezența contaminanților. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate în cazurile în care deficiențele nu au fost remediate în timp util sau reprezentau un risc pentru sănătatea consumatorilor.

Reprezentanții ANSVSA subliniază că scopul principal al controalelor este prevenția și consilierea operatorilor din industria alimentară, asigurându-se că aceștia respectă standardele de siguranță alimentară.

Sursa: Profit.ro

Editor: Rares Stan


Comentariile sunt închise