Julia Leferman, numită Secretar General al Berarilor Europei

Începând cu 1 august, Julia Leferman va prelua mandatul de Secretar General al Berarilor Europei, una dintre cele mai vechi și respectate organizații patronale europene, care reprezintă peste zece mii de producători de bere din 28 de state europene. Leferman îl succede pe Pierre-Olivier Bergeron, care a ocupat această poziție din 2010.

Julia Leferman aduce cu ea o vastă experiență, deținând din 2017 poziția de Director General al Asociației Berarii României. Cu peste 20 de ani în consultanță de afaceri publice și management, ea a coordonat numeroase proiecte de impact, inclusiv cel mai mare proiect de mediu din România – Sistemul de Garanție Returnare.

În noua sa funcție, Leferman va fi responsabilă pentru coordonarea direcției strategice a Berarilor Europei. Va colabora îndeaproape cu asociațiile naționale ale berarilor, companiile producătoare de bere, partenerii din industrie și autoritățile, având ca obiectiv principal lobby-ul și reprezentarea în relațiile cu autoritățile europene pentru dezvoltarea unor politici sectoriale benefice.

Berarii Europei, cu sediul la Bruxelles, sprijină obiectivele comune ale celor peste 10.000 de producători de bere din întreaga Europă. Organizația urmărește să asigure un sector al berii competitiv, responsabil și durabil, contribuind la crearea de valoare pe întregul lanț valoric și la îmbogățirea culturii europene.

Berarii României, care sărbătoresc 20 de ani de activitate, reprezintă vocea sectorului berii din România. Asociația militează pentru politici publice care sprijină economia locală și respectă principiile predictibilității și transparenței. Industria berii din România generează peste 60.000 de locuri de muncă, dintre care 6.000 sunt direct în producția de bere. De-a lungul anilor, Berarii României au promovat un consum responsabil și un mediu curat, fiind implicați activ în inițiative precum Sistemul de Garanție Returnare.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise