Bunătăți de la Casa Maria, din inima Hunedoarei

Descoperim o poveste venită din inima Hunedoarei, a unor produse tradiționale – dulcețuri și delicatese din fructe și legume cultivate local- preparate cu multă dragoste și atenție. Este vorba de produsele Bunătăți Casa Maria, un business de familie înființat acum 12 ani de Tatiana Rovinar, antreprenor și Președinte al Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din Hunedoara.

„Avem tot felul de produse, de la dulcețuri, în special de proveniență din zona flora montană din Munții retezat, avem siropuri, zacuști și în ultimul timp am trecut puțin și pe partea de gourmet, am creat câteva produse destinate consumatorilor care apreciază așa ceva” a declarat fondatoarea brandului.

Tradițiile trebuie respectare și duse mai departe, Bunătăți Casa Maria este un astfel de exemplu, dar businessul nu vine fără provocări. Producătorii care vor să obțină certificate se plâng că procedurile sunt greoaie iar taxele destul de mari, odată obține, marfa trebuie vândută, iar de cele mai multe ori acest lucru se realizează prin intermediul târgurilor tradiționale organizate în toată țara. Intrarea în supermarketuri este foarte grea, pe lângă cerințele diverse, care nu sunt tocmai ușor de îndeplinit, se cere și volum, ceea ce pentru un producător sezonier este mai greu.

De aceea fondatoarea Bunătăți Casa Maria afirmă că „ne-am dori o susținere guvernamentală mai puternică și mai consistentă”.

Din dorința de a susține produsele tradiționale care nu conțin coloranți, conservanți sau alți aditivi artificiali, Tatiana Rovinar, a decis să pună bazele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din Hunedoara.

„Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din Hunedoara am înființat-o acum 10 ani, întrăm în al 11-lea an, pentru că mi-am dorit să fac parte dintr-o asociația și n-a fost, am creat-o, este o răspundere foarte mare, eu o consider ca pe o familie, cine se regăsește în familia noastră este bine venit. Asociația este ca și copilul meu de acasă, este ceva ce mi-am dorit, am creat și doresc să duc mai departe cu cinste și demnitate” a declarat Tatiana Rovinar.

Asociație numără 22 de membrii, se regăsesc membrii fondatori dar și alții care s-au alăturat pe parcurs, precizăm aici câteva nume cum ar fi: AfiNatura-cu dulcețuri și siropuri, Produse din Ținutul Pădurenilor, cârnați Virsli de Hunedoara care au depus dosar să obțină certificare IGP, Casa Țurcanu-carmangerie, LaBiscuiterie, Fermele ADO -produse lactate și mulți alții.

„Ca producători tradiționali ne dorim să creștem de la an la an, să venim cu produse mai bune, mai sănătoase, dorim să ne dezvoltăm, fiecare în funcție de posibilități!” a declarat fondatoarea Bunătăți Casa Maria.

Editor: Irina Bogdan


 

Comentariile sunt închise