Igor Leșan și revoluția berii artizanale

Igor Leșan, fondatorul lanțului de magazine RomBeer, a devenit moldovean naturalizat după 24 de ani de trai în România. În 2010, a început aventura antreprenorială cu vinuri moldovenești, dar curând a pivotat către berea artizanală. În prezent, Leșan plănuiește să atingă borna de 700 de stații de bere artizanală la nivel local.

RomBeer a fost fondată în 2016, prima colaborare fiind cu Zăganu, un brand de bere artizanală deja bine cunoscut. Leșan a început modest, cu două robinete de bere, testând interesul consumatorilor pentru berea artizanală destinată consumului casnic. În timp, și-a dezvoltat un sistem propriu de îmbuteliere fără pierderi, un punct de cotitură în afacerea sa.

Întrebat despre diferențele între berea artizanală și cea industrială, Leșan a subliniat importanța gustului și a procesului de producție. Berile artizanale oferă arome unice și nu produc balonare datorită procesului natural și meticulos de fermentare și decantare, care durează aproape trei săptămâni.

Conceptul RomBeer este unic în România, permițând clienților să deguste diverse tipuri de bere artizanală din diferite regiuni ale țării. Stațiile RomBeer, dotate cu sisteme de îmbuteliere la fața locului, păstrează berea la temperatura ideală, menținându-i prospețimea și calitatea.

Cu toate acestea, Leșan recunoaște dificultățile pieței berii artizanale în România. HoReCa și retailul sunt dominate de marii producători, iar micii berari întâmpină provocări majore în a-și comercializa produsele. În ciuda acestor obstacole, doar doisprezece producători români de bere artizanală au reușit să își listeze produsele în marile lanțuri de magazine.

Planurile de viitor ale lui Leșan includ expansiunea RomBeer Express și lansarea unei caravane mobile RomBeer pentru diverse evenimente și festivaluri. Acest proiect ambițios promite să aducă berea artizanală mai aproape de românii din întreaga țară.

Leșan continuă să revoluționeze piața berii artizanale, iar RomBeer este un exemplu de succes și inovație în acest domeniu emergent.

Sursă: Retail.ro

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise