Baterii care funcționează cu ajutorul solului

Bateriile alimentate de bacterii din sol ar putea revoluționa sectorul agricol din Europa, oferind energie ieftină și curată fermierilor. Această tehnologie inovatoare, dezvoltată de firma britanică Bactery, folosește electronii produși de bacteriile din sol pentru a genera energie electrică verde.

Tehnologia se bazează pe „pile de combustie microbiene din sol” pentru a capta energia din reacțiile chimice naturale care au loc în microorganismele din sol. Aceste pile utilizează electrozi pe bază de carbon, poziționați în sol și conectați la un circuit extern, care transferă electronii generați de microorganisme în timp ce „consumă” compușii organici prezenți în sol, transformându-i în energie electrică.

Această tehnologie promite să faciliteze trecerea la o agricultură bazată pe date, ajutând fermierii să îmbunătățească randamentul și să conserve resursele, fără necesitatea unei infrastructuri energetice costisitoare și greu de întreținut.

Bateriile bacteriene ar putea alimenta non-stop senzorii și dispozitivele conectate la internet, care sunt esențiale pentru monitorizarea stării câmpurilor și a culturilor.

Bateriile bacteriene de la Bactery reprezintă o soluție inovatoare și sustenabilă pentru problemele energetice din agricultură, oferind fermierilor posibilitatea de a utiliza energie curată și de a adopta practici agricole eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor.

Sursa: Euronews

Editat: Catalin Trifu


Comentariile sunt închise