Adrian Constantinescu: “Mecanisme și instrumente de stimulare a exporturilor”

constantinescu Adrian Constantinescu, economist de excepție dar și un distins și respectat ambasador al României în Suedia și Macedonia de Nord, ministru consilier la Ambasada României din SUA, Negociator Șef Rezident la Reprezentanța României la ONU-Geneva și fost Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe, revine în atenția cunoscătorilor cu o lucrare extrem de interesantă si utilă: “Mecanisme și instrumente de stimulare a exporturilor”, într-un moment extrem de important.

Deficitele comerciale ale României s-au accentuat mult în ultimii ani

Importăm prea mult, consumăm prea mult dar, în mod evident, exportăm puțin. Mult prea puțin.

De aici și nevoia acută de implementare a unei strategii coerente de promovare a exporturilor. Cartea lui Adrian Constantinescu este, așa cum scria, în prefața lucrării, academicianul Mugur Isărescu – Guvernatorul BNR – deosebit de utilă “ întreprinzătorilor români, cei care doresc să intre pe piață sau cei care vor să-și întărească poziția de piață”.

Cartea este un demers foarte util pentru toți cei care sunt implicați în operațiuni de export-import dar mai ales pentru cei care iși propun să iasă pe piețele internaționale.


Comentariile sunt închise