Moldovenii de la “King of Fruits” au planuri mari pentru România

La aproape 15 ani de la înființare, moldovenii de la Formonix Group, deținătorii brandului  “King of Fruits”, au planuri mari  pentru România, o piață pe care încearcă să pătrundă, acum, cu o gamă de produse care se pare că are trecere la români.

Mizează pe faptul că este vorba de ceva nou și oarecum inedit pentru consumatorul autohton: produse de cofetărie pe bază de fructe uscate, nuci, migdale și ciocolată, delicatese cum s-ar zice.

Fructele provin chiar din livada proprie din Republica Moldova, cu excepția caiselor aduse din Turcia, care se întinde pe circa 270 de hectare, iar suprafața se extinde de la an la an.  Aici se află plantații de coacăze negre și aronia, livezi de pruni, caiși, meri, peri, vișini, cireși albi și roșii, care asigură materia primă pentru produsele de cofetărie pe bază de ciocolată, dar și pentru  unitatea de procesare specializată în fructe deshidratate, de altfel și unul din business-urile care susțin ultima activitate. Să nu uităm, însă, și de afacerea  cu câteva sute de angajați din Marea Britanie în sectorul construcțiilor a  patronului moldovean Dumitru Sava, cea mai importantă, până la urmă, și care sprijină în principal dezvoltarea din Republica Moldova.

După ce au reușit să intre pe piețele din Marea Britanie, Germania sau Franța, în magazine bio, în special, moldovenii se uită acum către piața românească, unde au deja discuții avansate cu un retailer important pentru a putea pătrunde pe rafturi. Nu sunt, însă, singurele, iar, undeva începând cu luna septembrie, produsele ar trebui să se afle în supermarketurile din România sau cel puțin așa și-au propus producătorii din Republica Moldova. Aceștia mizează pe calitatea produselor, dar și pe prețul accesibil pentru clienții români.

Producție la standard europene

Unitatea de producție se află în localitatea Pelivan din raionul Orhei și a fost realizată după standardele europene.

Fructele sunt uscate, preparate și apoi învelite în ciocolată naturală belgiană, care are un procent de 55% cacao, după cum susțin reprezentanții King of Fruits, care recomandă un consum de 150 de grame pe zi. Trebuie precizat și faptul că fiecare bomboană este făcută manual de către cofetari, ceea ce spune multe despre efortul pe care îl presupune partea de producție.

Nu a fost deloc ușor, însă, acum, încep să se vadă eforturile muncii de ani de zile, iar, cât de curând, și românii se vor putea convinge de calitățile produselor „Kimg of Fruits”.

Senior Editor: Viorela Pitulice


 

Comentariile sunt închise