Investiție PepsiCo de 100 mil. dolari în fabrica de la Popești-Leordeni

Producătorul american PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi răcoritoare, a investit 100 milioane de dolari pentru dublarea capacității de producție a fabricii de snack-uri din Popești-Leordeni. Investiția va permite companiei să producă local aproape în întregime (peste 95%) portofoliul său de produse pentru piața românească (Lay’s, Star, Doritos).

De asemenea, odată cu inaugurarea noului depozit automatizat al PepsiCo din Popești-Leordeni, producătorul își propune ca unitatea de producție de la Popești – Leordeni să devină un hub de producție european.

La inaugurarea depozitului au fost invitați premierul Marcel Ciolacu, precum și ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, potrivit Profit.ro.

Unitatea de la Popești-Leordeni, cu o capacitate de producție anuală de 39.000 de tone și   deservește România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia.

PepsiCo anunța încă din 2022 că va investi 100 de milioane de dolari în trei linii de producție operaționale și un nou depozit automat, capabilități de automatizare și un nou masterplan în fabrica din Popești-Leordeni.

Americanii mai dețin în România și îfabrica de băuturi răcoritoare Dragomirești, unde au finalizat, în 2021, un proiect de investiții de 40 milioane de dolari, constând în îmbunătățirea liniilor de producție și un depozit complet automatizat.

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct peste 300 de milioane de dolari în România, consolidând astfel rolul companiei de hub de producție și distribuție regional.

În 2023, compania Quadrant – Amroq Beverages SRL care reprezintă divizia de băuturi a PepsiCo, a raportat o cifră de afaceri de 1,9 miliarde de lei, cu 21% mai mare față de anul precedent și un profit de peste 90 milioane de lei. De asemenea, Star Food EM SRL (divizia de gustări) a înregistrat o cifră de afaceri de 817 milioane lei, anul trecut, în scădere față de 2022, când se depășise pragul de un miliard de lei.

PepsiCo România are un portofoliu variat de băuturi (precum Pepsi, Prigat, 7UP, Mirinda, Evervess, Gatorade, Lipton), dar și de snacksuri (Lay’s, Star, Doritos).

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de țări.

Senior Editor – Viorela Pitulice


 

Comentariile sunt închise