Record de producție la CAI Curtici: grâul se apropie de 10 tone/ha

Fermierul Dimitrie Muscă, administratorul CAI Curtici, a obținut și în acest an recolte foarte bune la culturile semănate în toamna anului trecut, chiar dacă condițiile climatice au fost dificile.

Dimitrie Muscă, CAI CurticiLa grâu, de exemplu, s-a înregistrat o producție record de 9.320 de kilograme/hectar cu un vârf de 9.743 de kilograme/hectar. În același timp, la rapiță s-a atins o producție de 4.024 de kilograme/ha la ferma de la CAI Olari, în timp ce recolta de orz s-a ridicat la 8.800 de kilograme la hectar la CAI Olari, față de 6.100 de kilograme la hectar la Curtici.

”Noi am încheiat campania la grâu pe cele 1.740 de hectare pe care l-am cultivat. La ferma de la Curtici am încheiat cu o producție de 9.320 de kilograme/hectar. Am făcut și 9.743 de kilograme/hectar pe o parcelă de 117 hectare, dar pe 1.740 de hectare cât am avut grâu anul acesta în cultură, n-am făcut niciodată producția aceasta de 9.320 de kilograme/hectar, deci este un record pentru ferma noastră. Soiul cu care am obținut această producție este Anapurna, un soi franțuzesc de la Limagrain. Avem și soiuri românești, Glosa care a dat cu 1.800 kilograme mai puțin decât Anapurna. Investiția la hectar pentru grâu a fost peste 6.000 de lei în acest an”, a declarat Dimitrie Muscă pentru Agrointeligența.

Deși calitatea este foarte bună pentru panificație, proteina de la 13 la 14 și gluten până la 35, de la 27 până la 35, prețul oferit de comercianți (0,9 lei/kg) nu se ridică la nivelul așteptărilor lui Dimitrie Muscă, care își depozitează toată recolta în silozuri în așteptarea unui preț mai bun.

Senior Editor – Viorela Pitulice


Comentariile sunt închise