Cramele Recaș achiziționează Tenuta Odobești
Cramele Recaș, unul dintre principalii producători de vin din România, a anunțat recent intrarea în acționariatul casei de vinuri Tenuta Odobești, un jucător important în regiunea viticolă Vrancea. Tenuta Odobești, fondată în 2006 și deținută integral până acum de antreprenorul italian Mosconi Fabrizio, reprezintă o achiziție strategică pentru Cramele Recaș.
În 2020, Cramele Recaș a demarat negocieri pentru achiziționarea a 60 de hectare de teren viticol de la o firmă italiană. Acest teren va extinde suprafața viticolă a companiei, adăugându-se celor 1.150 de hectare existente în podgoriile Recaș și Miniș, situate în județele Timiș și Arad. Compania cultivă anual peste 25 de soiuri de struguri, din care produce vinuri pentru cele 45 de mărci distribuite atât pe piața internă, cât și internațională.
De la privatizarea sa acum mai bine de 20 de ani, Cramele Recaș a realizat investiții substanțiale, totalizând aproximativ 30 de milioane de euro. Doar în 2019, investițiile din fonduri proprii s-au ridicat la 4 milioane de euro. Aceste investiții au permis companiei să își crească capacitatea de procesare și depozitare cu 3 milioane de litri, ajungând la o capacitate totală de 32 de milioane de litri pe an
Recent, suprafața viticolă a companiei a crescut cu 30 de hectare, noul lot fiind situat la Izvin, în județul Timiș. Cramele Recaș este deținută de investitorul britanic Philip Andrew Cox și de Elvira Cox (30%), de Gheorghe și Lia Iova (31%) și de Ioan și Maria Georgiu (31%), restul participațiilor aparținând unor acționari mai mici. Philip Andrew Cox, prezent în România din 1991, a fost inițial implicat în distribuția de bere, dar s-a reorientat către vinificație în 1998, investind în Cramele Recaș. Partenerii săi români, Gheorghe Iova și Ioan Georgiu, erau deja implicați în conducerea companiei în momentul investiției britanicului.
Prin achiziția Tenuta Odobești, Cramele Recaș își consolidează poziția pe piața viticolă din România și continuă să își extindă activitatea atât la nivel național, cât și internațional.
Sursă: Agroteca
Editor: Alexandra Băncilă
Comentariile sunt închise