Producție integrată la Poultry Investment, după o investiție de 8 milioane euro
Puiul de Crăiești din Mureș, brand deținut de Poultry Investment SA, a lansat o nouă gamă de produse din carne de pui provenite de la animale crescute fără antibiotice.
Lansarea este rodul unei munci de 30 de ani și a unui ciclu investițional cu o valoare totală de peste 8 milioane de euro în ferme de reproducție, stații de incubație, ferme de creștere și în unități de procesare a puilor, care a permis companiei să integreze vertical și să modernizeze întreaga linie de creștere și abatorizare a puilor din fermele proprii.
Pe lângă acestea, grupul mai deține unități de producție a furajelor pentru un control riguros al calității, dar și un lanț propriu de magazine.
Mai trebuie menționat și faptul că abatorul din localitatea Sânpaul, județul Mureș este rezultatul unei investiții greenfield, finalizată în anul 2021, fiind unul dintre cele mai moderne capacități de procesare din țară.
Grupul este prezent pe piața locală prin parteneriatele cu marile lanțuri de retail, distribuitori, rețele de magazine locale și propriul lanț de magazine care numără 36 de unități în zona Transilvaniei, iar produsele ajung și pe piețele din străinătate.
„În ultima perioadă am făcut investiții importante pentru realizarea integrării pe verticală completă a activităților, astfel încât să putem asigura tot lanțul de aprovizionare internă: furaj, genetică, creștere, abatorizare și procesare. Astfel, am îmbunătățit semnificativ procesele de producție și am reușit conformarea cu cele mai recente și exigente standarde și reglementări în domeniu.
Nivelul de performanță al domeniului avicol din România este unul ridicat, iar din unele puncte de vedere chiar peste media europeană. Produsele din carne de pasăre disponibile pe rafturile magazinelor din toată țara sunt de bună calitate, fapt susținut de expertiza jucătorilor din piață și a vigilenței autorităților competente. Lansarea gamei noastre de produse certificate reprezintă garanția calității superioare pentru clienții noștri”, a declarat Dénes Laczkó, CEO Poultry Investment.
Agricultură sustenabilă
Lansarea gamei Puiul de Crăiești – Zero Antibiotice Folosite Vreodată este și dovada implementării strategiei de sustenabilitate a companiei, ale cărei priorități sunt promovarea securității alimentare, agricultura sustenabilă și alimentația sănătoasă.
În același timp, Poultry Investment își propune să reducă consumul de resurse (apă, energie) și implementează programe de utilizare responsabilă a resurselori, investind în energia verde. Trustul de companii reutilizează 90% din gunoiul de grajd și reciclează 65% din deșeuri, ca un prim pas către obiective ale eficientizării managementului deșeurilor până în 2030.
Despre Poultry Investment
Povestea Puiului de Crăiești idatează din 1994, când Zaharia Oprea a înființat Oprea Avi Com. Compania nou- înființată a preluat atunci o veche fermă, cu patru hale, în localitatea Crăiești, județul Mureș și, cu doar patru angajați. La acel moment, aici se creștea pui de o zi, vânduți către clienți. La începutul anului 2023, familia Oprea s-a asociat cu grupul european Hodler, rezultând astfel Poultry Investment SA. În anul 2023, a început un amplu proces de integrare și eficientizare a activităților celor trei companii (Oprea Avi Com, Poultry Brasov și Poultry Integration Farms) aflate în portofoliul companiei Poultry Investment SA. În noua structură, grupul și-a propus să ajungă un jucător semnificativ din domeniul avicol.
Grupul Hodler deţine acțiuni în peste 20 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est, având o prezenţă importantă în agricultura românească prin traderul de cereale și integratorul agricol East Grain şi unul dintre leaderii pieței de furaje locale, UBM Feed Romania.
Lanțul de producție în cazul Puiului de Crăiești începe cu etapa de obținere a materialului biologic, care are loc în fermele de reproducție și stațiile de incubație din județele Mureș și Satu-Mare. Acestea sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii pentru incubare și au o capacitate de producție anuală totală de 18 milioane de pui de o zi.
Puii de o zi sunt transferați în cele 13 ferme de creștere din județele Mureș, Sibiu, Satu-Mare și Brașov, acestea au o capacitate de creștere de 18 milioane de pui/an. Grupul deține două unități de sacrificare și procesare, dotate cu tehnologie de ultimă generație, localizate în județele Mureș și Brașov.
Oferta companiei include o mare varietate de sortimente de carne proaspătă, refrigerată sau congelată incluzând pui întreg, pulpe de pui, piept de pui, ficăței, pipote și inimi, dar și produse semipreparate și marinate. Portofoliul de produse include atât branduri proprii cât și mărci private produse pentru mari retaileri.
În 2023, la nivel de grup, au fost înregistrate vânzări de aproximativ 300 milioane de lei, cifră ce reprezintă o creștere de peste 28% față de anul 2022. Pentru 2024, este estimate o creștere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, obiectivul fiind depășirea pragului de 360 milioane de lei, din care 7 milioane de lei profit.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise