Gustul produselor de altădată la Băcănia Bucate Românești

Chiar dacă astăzi băcăniile sunt minoritare în comerțul românesc, antreprenorii din domeniu sunt optimiști și cred că va veni și vremea lor într-o zi. Mizează pe acest lucru, mai ales că interesul consumatorilor pentru produse tradiționale românești este în continuă creștere.

Calitatea și diversitatea” sunt atributele pe care mizează și Constantin Mistreanu, fondatorul Băcănia Bucate Românești, un business intrat recent în piață, dar care nu pornește chiar de la zero, pentru că în spate există câteva experiențe în domeniu. Toate acestea l-au condus până la urmă către afacerea actuală, băcănia deschisă în centrul comercial Lemon Retail din Voluntari, unde consumatorii din Capitală descoperă cu uimire o grămadă de delicatese tradiționale aduse din toate zonele țării.

Familia Mistreanu și-a propus să aducă pe piață, în general, producători de care nu s-a auzit și care chiar dacă nu pot să asigure volume mari, pot să ofere marfă de calitate. În mod normal, aceștia nu ar avea nicio șansă să intre într-o rețea de comerț modern. Constantin Mistreanu vrea să-i ajute să facă acest pas și, de ce nu, să-i susțină astfel să se extindă.

Diversitatea este principalul factor pentru care ne luptăm să-l avem. Găsim producători mici de care poate nu s-a auzit pe piață, noi îi luăm, după care chiar ne dorim să evolueze și ei mai departe. În prezent, avem cel puțin 300 de articole în magazin și undeva la 30 de producători. Ne dorim și mai mulți și sperăm pe viitor să reușim să mărim numărul lor”, a declarat pentru FoodBiz, Constantin Mistreanu, patronul de la Băcănia Bucate Românești.

Iar când vorbim de diversitate, ne referim de produse care acoperă o paletă largă, de la brânzeturi, produse din carne, iar unele cu totul și cu totul deosebite, cum ar fi mușchiul de cerb, pastrama de struț sau parizerul fără E-uri, dulcețuri, sucuri naturale, dar și vinuri.

Provocări

Să lucrezi cu producători mici, nu este deloc simplu, mărturisește Mistreanu. În primul rând, aceștia nu pot să asigure partea de distribuție, ceea ce pentru o băcănie înseamnă niște costuri în plus. Ar fi bine dacă băcăniile ar fi mai unite între ele și ar putea să acopere distribuția, împreună, pentru a mai reduce din cheltuielile cu transportul, de exemplu.

Ar trebui să ne unim, pentru că sunt producători mici care nu-și permit să facă și distribuție și atunci sunt niște costuri în plus pentru noi. Dar cu toate acestea ne chinuim să fie calitatea la ea acasă, să se păstreze produsul cât mai fresh și cât mai proaspăt. Se merge pe rulaj mic, dar vrem să păstrăm prospețimea din fabrică, să o avem în magazinul nostru”, a mai declarat antreprenorul.

Nu în ultimul rând, trebuie menționată căldura cu care este primit clientul într-o băcănie, o experiență de care nu are parte într-un supermarket.

Planuri de viitor

În prezent, există o singură locație deschisă sub brandul Băcănia Bucate Românești, însă, nu înseamnă că nu există planuri de extindere. Mistreanu recunoaște că iar plăcea ca băcăniile sale să se extindă prin franciză în întreaga țară.

Mi-ar plăcea să fac francize în toată țara, pe viitor, Bucătăria Bucate Românești, și să fie acel magazin care să păstreze tipologia, tot ce am construit noi în tot proiectul acesta: culori, design, vitrina mare de 5 metri care este plină de produse din carne și încă una din brânzeturi. Este loc suficient în piață si ne dorim, dar vedem cum se vor așeza lucrurile”, a mai precizat Mistreanu.

În același timp, urmează să fie lansat și un site, prin intermediul căruia vor putea fi comandate produsele, Băcănia Bucate Românești urmând să asigure distribuția. Este un trend care a prins bine în piață și de care trebuie profitat, mai ales că sunt produse de calitate, autentice care nu vor putea fi găsite niciodată într-o rețea de retail. O nișă de piață cu un potențial imens pe care mizează și antreprenorii de la Băcănia Bucate Românești.

Senior Editor – Viorela Pitulice


 

Comentariile sunt închise