Smithfield Foods separă operațiunile din Europa
Smithfield Foods, cel mai mare procesator de carne de porc din lume, prezent și în România, a luat decizia de a-și separa operaţiunile din Europa. Decizia este justificată de faptul că firma cu sediul în Virginia intenţionează să se listeze la bursă în Statele Unite.
Încă de anul trecut, WH Group, grupul mamă al Smithfield din China, lucra cu băncile pentru a lista din nou producătorul de carne de porc în Statele Unite. Nu a fost comuicat, însă, un termen clar când acest lucru ar putea să aibă loc.
„Este momentul potrivit pentru a stabili operaţiunile noastre din America de Nord şi Europa ca afaceri de sine stătătoare, împuternicite să execute strategii distincte care să abordeze medii de piaţă şi oportunităţi diferite”, a declarat Shane Smith, preşedinte şi CEO al Smithfield Foods.
Ce se va întâmpla cu operaţiunile din Europa
Smithfield Europe, prezentă pe piață europeană prin intermediul firmelor Smithfield Foods şi Morliny Foods, furnizează carne proaspătă de porc şi pasăre şi carne ambalată prin operaţiuni din Polonia, România, Slovacia, Ungaria, Spania şi Regatul Unit.
Morliny Foods a adoptat o strategie de creştere specifică regiunii pentru a aborda o piaţă europeană mai fragmentată, cu o dinamică de piaţă diferită de cea din America de Nord, a declarat compania într-un comunicat.
„Vom beneficia de faptul că vom fi un concurent mai agil, cu o strategie focalizată pe abordarea pieţei alimentare europene”, a declarat Luis Cerdan, CEO al Morliny Foods.
Smithfield este cel mai mare producător de porc din România, fiind un producător important de mărci private pentru retaileri din România.
În România, Smithfield este prezent din 2004, când a anunțat un program de investiții de 600 milioane USD atât în capacitățile de creștere a animalelor, cât și în abatorul tehnologizat. Ulterior, au fost preluate mai multe unități de procesare precum Elit, Vericom 2001, Maier Com sau Goodies Meat Production SRL.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise