Cacao produsă în laborator
Pădurile tropicale unde se găsesc arborii de cacao sunt afectate de schimbările climei, care fac ca producția să scadă din ce în ce mai mult. Din fericire pentru cei care iubesc cacaoa, s-a găsit soluția de a fi produsă în laborator.
O echipă de antreprenori care au același scop, de a nu dispărea cacao de pe piață, caută soluții de a o produce într-o zonă care depășește zona tropicală, din California până în Israel.
California Cultured este o companie care crește cacao din culturi de celule la un laborator din West Sacramento, California, și speră ca de anul viitor să o aducă pe rafturile magazinelor. „Compania pune celule din boabele de cacao într-o cuvă cu apă cu zahăr, astfel încât celulele se reproduc mai repede și boabele ajung la maturitate într-o săptămână, în loc de șase până la opt luni, cât durează recoltatul tradițional,” spune directorul general Alan Perlstein. Acest procedeu nu are nevoie de multă muncă și nici de multă apă. Această inovație a luat naștere de la cererea mare de ciocolată din America și Europa.
Companiile care produc carne sau cacao în laborator apelează la conștientizarea populației despre proveniența hranei lor, un exemplu fiind folosirea copiilor la munci destul de dificile.
Firma Celleste Bio din Israel depune eforturi considerabile pentru a crește producția de boabe de cacao în laboratoare. Aceasta se așteaptă ca în câțiva ani să poată produce unt și pudră de cacao, aceasta în ciuda schimbărilor climei sau a dăunătorilor.
În ce privește California Cultured, aceasta dorește permisiunea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA să-și denumească produsul drept ciocolată. „Practic, în opinia noastră, noi cultivăm cacao, însă într-un mod diferit,” spune Perlstein.
Sursa: Profit.ro
Autor: Dana Budurnoiu
Comentariile sunt închise