Carmistin The Food Company deschide o fermă BIO în Teleorman
Carmistin The Food Company a inaugurat cea de-a doua fermă de păsări ouătoare BIO, ca răspuns la cererea în creștere din partea consumatorilor.
Investiția a fost realizată în comuna Viişoara, jud. Teleorman, și va contribui, în această etapă, la creşterea capacităţilor de producţie cu 50%.
Ferma se întinde pe o suprafaţă de peste 9 hectare teren BIO, beneficiind de cele mai moderne tehnologii şi echipamente în domeniul creşterii păsărilor în sistem ecologic.
Comercializate sub brandul La Provincia, ouăle BIO livrate din fermele Carmistin provin de la păsări crescute cu acces în aer liber, fiind hrănite exclusiv cu furaje din agricultură ecologică. Este urmat astfel modelul implementat de companie în anul 2023, odată cu operarea, în comuna Leleasca (Olt), a unei prime astfel de ferme ecologice sută la sută.
„Prin deschiderea celei de-a doua ferme, răspundem, pe de o parte, cererii tot mai crescute din piaţă pentru un astfel de produs premium şi, pe de altă parte, continuăm implementarea strategiei de a ne extinde capacităţile de producţie pe segmentul produselor organice sută la sută, în acord cu principiile dezvoltării durabile în industria alimentară”, afirmă Andrei Brumaru, CEO Carmistin The Food Company.
Ouă BIO de la păsări cresscute în aer liber
- ⦁produse în România, în fermele Carmistin de la Leleasca (Olt) şi Viişoara (Teleorman);
- ⦁provenite de la păsări crescute cu acces în aer liber, fiecare pasăre având alocată o suprafaţă de minim 4 mp păşune;
- ⦁provenite de la păsări crescute exclusiv cu hrană din agricultură ecologică;
- ⦁sortate şi ambalate manual, pentru control sporit şi calitate superioară;
- ⦁livrate în ambalaje inovatoare şi într-o varietate de dimensiuni şi forme, respectiv cofraje de 6 ouă (L/XL) şi 10 ouă (M/L), respectiv de 12 ouă (M/L) şi 20 ouă (mărimea S).
Despre Carmistin The Food Company
Carmistin The Food Company este poziţionată în prezent între primii producători de alimente din România şi pe primul loc în ierarhia producătorilor de carne la nivel naţional, susțin reprezentanții companiei.
Grupul cuprinde peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor dar şi în producţia de cereale, având 4.400 angajaţi.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise