Șeful Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, declară într-un interviu acordat FoodBiz că România este o țară sigură din punct de vedere alimentar.
Admite, însă, că există sectoare în care producția internă este mai mare decât necesarul de consum, dar și altele cu deficit, nu neapărat din cauza noastră, ci a unor factori externi.
„Cred cu tărie că România este o țară sigură din punct de vedere alimentar. Cu toate crizele care s-au manifestat în sectorul agroalimentar noi reușim să producem mai mult decât consumăm, sunt sectoare din industria alimentară sau agricultură în care producem materie primă și produse finite mai mult decât necesarul de consum și pe bună dreptate sunt și situații, cum e cazul cărnii de porc unde suntem deficitari, dar nu neapărat din cauza României, ci din cauza unor factori externi, cum a fost pesta porcină africană sau epizootii care lovesc în diverse sectoare de activitate. Dar din punct de vedere al siguranței alimentare suntem una dintre țările care n-ar trebui să-și facă griji”, a declarat pentru FoodBiz Adrian Chesnoiu.
Senior Editor – Viorela Pitulice
Comentariile sunt închise