Tendințe în consumul de lactate în 2019

De la înghețată la brânză, până la unt, unele dintre cele mai bune lucruri din viață sunt făcute din lapte. Prima dovadă a consumului de lactate datează de peste șase mii de ani, iar astăzi produsele lactate se bucură de apreciere în întreaga lume. De-a lungul ultimelor milenii a existat o cantitate incredibilă de creativitate și inovație atunci când vine vorba de procesarea, fermentarea și consumul de produse lactate. Iată câteva tendințe în consumul produselor lactate anul acesta:

Sănătatea digestivă

Anul acesta se pune accentul pe probiotice, iar laptele este un bun transportator de probiotice în organism. Kefirul a înregistrat o creștere a popularității pe piața mondială a alimentelor și sănătății în acest an.

Aromele
Creșterea cererii în rândul consumatorilor, în special a generației mai tinere, pentru distracție, de noi arome interesante, influențează în mare parte inovațiile în industria de prelucrare a laptelui.

Cremele de înghețată cu alcool, untul aromat și brânza marinată picantă sunt doar câteva dintre tipurile de experimente de aromă apărute în industria produselor lactate.

Reducerea zaharurilor

Pentru companiile producătoare de lactate, furnizarea de produse cu un conținut de zahăr scăzut, a devenit o provocare. Însă cererea este mare, așa ca ne așteptăm să vedem o creștere a producției de produse lactate de acest gen.

Laptele de cămilă

Există acum o serie întreagă de alternative la laptele de vacă, însă  există o nouă cerere de lapte, și anume, cel de cămilă. Se spune că laptele de cămilă are mai multe beneficii nutriționale. Are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol și este bogat în proteine, de aceea cererea de lapte de cămilă este probabil să crească în acest an.


Te-ar mai putea interesa și…

Top 5 branduri internaționale de lactate, în anul 2018

Comentariile sunt închise