Investiție româno-ungară de 15,6 milioane de euro într-o fabrică de nutrețuri combinate

Cea mai mare fabrică de nutrețuri combinate din România și una dintre cele mai moderne din Europa Centrală și de Est, realizată în urma unei investiții româno-ungare de 15,6 milioane de euro, a fost inaugurată, vineri, la Sanpaul, în prezența premierului Ungariei, Viktor Orban.

Fabrica de la Sanpaul are ca acționari UBM Ungaria, East Grain și Oprea Avicom și a fost construită în această comună tocmai pentru că cerealele produse în centrul Transilvaniei să nu mai plece la export, iar fermierii români să nu mai cumpere nutrețurile combinate din afara țării.

Unitatea de productie are un necesar de materii prime (cereale) de 130.000 de tone, la o capacitate de producție de 220.000 de tone pe an, potrivit dcnews.ro.

Directorul general al UBM Feed România, Laczko Denes, a declarat că numai la nivelul județului Mureș se produc anual 600.000 de tone de cereale, în timp ce capacitățile de depozitare sunt sub 200.000 tone, iar din acest motiv majoritatea producției pleacă la export.

Dacă noi venim cu o capacitate mare de prelucrare, un consumator mare, care cumpără aceste materii prime de pe piața locală, acest lucru va contribui la dezvoltarea agriculturii foarte mult. Pe produse finite noi venim cu un know how semnificativ din partea grupului UBM din Ungaria, care este cel mai mare producător de furaje din Ungaria, produce peste 500.000 de tone de furaj pe an. Deține un know how semnificativ și de fapt aducem rețetele de acolo și vom fi capabili să producem cu mare precizie și produse de înaltă calitate, a arătat Laczko Denes.

Inițiatorul proiectului a fost omul de afaceri Emanuel Oprea, care deține o fermă avicolă și care a simțit dificultățile fermierilor români de a se aproviziona cu nutrețuri combinate.

El a arătat ca fabrica va avea o capacitate de productie de 30 de tone pe oră, peste 220.000 de tone de furaj granulat anual, iar acest lucru s-a reușit prin achiziționarea unei tehnologii de vârf.


Sursa: dcnews.ro

vezi și…

Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA – majorare de capital

 

 

Comentariile sunt închise