Apicultura în context european și mondial

25 mai 2019, Hotel PHOENICIA, București

În data de 25 mai 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, alături de Asociația Crescătorilor de Albine, organizează la Hotel PHOENICIA Conferința “Apicultura în context european și mondial”, cu prilejul „Zilei Mondiale a Albinei”, eveniment realizat în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

La conferință, alături de ministrul Petre Daea se vor afla oficiali din cadrul Uniunii Europene precum: Tanja Strnisa, secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Alimentației din Republica Slovenia, Carolina Starr, Ofițer pentru Agricultură, reprezentant FAO al Biroului Regional pentru Europa și Asia Centrală, Eran Raizman, Ofițer senior pentru Sănătatea Animalelor și Producție în cadrul Biroului Regional FAO pentru Europa și Asia Centrală, precum și Daniel Dezmirean, profesor doctor în cadrul Universității de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din Cluj.

Conferința își propune să evidențieze importanța polenizatorilor pentru umanitate și pentru întregul ecosistem, asupra necesității dezvoltării sectorului apicol în contextul schimbărilor climatice, precum și rolul crucial al acestora în creșterea randamentului culturilor.

Manifestarea va cuprinde două sesiuni, iar lucrările conferinței vor fi deschise de ministrul Petre Daea. Principalele subiecte ce vor fi dezbătute vizează: situația sectorului apicol precum și importanța acestuia în context european și mondial, sănătatea albinelor, apicultura ecologică în România, sprijinul FAO pentru apicultura durabilă.

Începând cu ora 12.00 vor avea loc declarații de presă la Hotel PHOENICIA, iar la 12.30 se va deschide oficial expoziția de produse apicole de la sediul Asociației Crescătorilor de Albine (ACA – Bd. Ficusului nr. 42), urmând ca participanții să viziteze laboratorul Institutului Național Apicol.


vezi și…

FoodIntelForum 2019 reunește profesioniștii din industria agroalimentară și de băuturi, agribusiness și HORECA

 

 

Comentariile sunt închise