Legume crescute sub lumina soarelui, în ritmul anotimpului…

Într-o lume în care grija pentru sănătate și preocuparea pentru ceea ce mâncăm devin tot mai pregnante, o afirmație de genul “să mâncăm legume crescute sub lumina soarelui,  în ritmul anotimpului” ar trebui să ne atragă atenția, mai ales când vine din partea unui cunoscut medic nutriționist cum este Mihaela Bilic. Nu de alta, dar la cum a evoluat tehnologia în ziua de astăzi, ca să nu mai vorbim de schimbările climatice, orice devine posibil. Totul cu măsură, însă…

Și nu uitați, consumați cu moderatie, nu exagerați, pentru că până la urmă doza este toxică, nu neapărat mâncarea….

“Ce înseamnă alimentație sănătoasă? Culmea, alimentația sănătoasă presupune, în primul rând o alimentație diversificată, moderație din punct de vedere cantitate, pentru că acesta este adevărul și știm cu toții pe pielea noastră: doza face otrava. Și să nu uităm că principalul criteriu este să mănânci din toate câte un pic, este foarte important să fie crescut pe pământul pe care te-ai născut și să respecte sezonul”, a declarat Mihaela Bilic în mijlocul legumicultorilor de la Ferma de Legume Fierbințí din județul Ialomița.

Familia Minea din Fierbinți deține solarii pe circa 7.000 mp și livrează legume în lanțul de magazine Mega Image. Roșiile au cea mai mare pondere și sunt cele mai rentabile, însă bani frumoși se scot și din culturile de ardei gras și kapia, vinete sau salată.


alte articole…

Șase ani de program „Gusturi românești de la gospodari”

”Un măr pe zi alungă doctorii!”

 

 

 

Comentariile sunt închise