Un tractor Fastrac pilotat de un prezentator tv a atins aproape 167 km/h pe un aerodrom

Prezentator de televiziune și inginer, Guy Martin, a depășit precedentul record de viteză pilotând un tractor Fastrac, de 1.000 de cai putere.

Tractorul a atins viteza de 166,7 km/h pe pista aerodromului Elvington (situat în apropierea York-ukui), din Marea Britanie, la sfârșitul lunii iunie. Precedentul record (140,44 km/h) data din martie 2018 și a fost deținut de un tractor marca Track-Tor, produs de compania Top Gear.

Pentru a putea atinge această viteză, tractorul Fastrac a fost preparat din punct de vedere aerodinamic de specialiștii de la Williams Advanced Engineering, divizia de tehnologii înalte deținută de grupul Williams (care se ocupă cu proiectarea și fabricarea motoarelor pentru cursele de Formula 1).

Motorul care a propulsat vehiculul este un DieselMax în șase cilindri care dezvoltă nu mai puțin de 1.000 de cai putere și un cuplu de 2.500 Nm. Cu același tip  de bloc de motor diesel de la Streamliner, în 2005 a fost stabilit, pe pista de la Bonneville, din SUA, un record de viteză terestru cu 563,41 km/h.


vezi și…

Volvo testează în condiții reale primul model de camion autonom

Comentariile sunt închise