Programul “Casa Verde Fotovoltaice”, suspendat!

Așa cum ne-am obișnuit de ceva vreme, de câte ori se lansează un program nou, fondurile se epuizează într-o singură zi (dovada că interesul a fost enorm și de aceasta dată!), iar softul se blochează! Așa s-a întâmplat și cu aplicația pentru înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice prin care românii își pot instala panouri solare cu bani de la stat. La doar o zi de la lansarea programului, aceasta a fost suspendată, dupa cum a anunțat  Administrația Fondului de Mediu (AFM).

 „Pentru efectuarea unor analize asupra modului de functionare a inscrierii persoanelor fizice in cadrul Programului denumit generic Casa Verde Fotovoltaice, aplicatţia informatica nu va fi disponibila incepand din data de 10 septembrie, ora 16.30. Accesul în aplicatie, pentru inscrierea persoanelor fizice in Program, se va relua in cel mai scurt timp, dupa finalizarea analizelor efectuate”, a anunţat AFM.

Statul ofera 20.000 de lei, indiferent de costul instalației achiziționate, iar diferența o plătește beneficiarul. Bugetul alocat programului este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional (POR) și 120 de milioane de lei, de la AFM. Suma va fi alocată unui numar de 33.000 de prosumatori (producători de energie), potrivit autorităților române.

Ce se finanțează:
– cheltuielile cu achiziția sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric);
– cheltuielile cu montajul și punerea în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice);
– TVA aferenta cheltuielilor eligibile.
– Valoarea finanțată: Finanțarea se acorda în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 20.000 lei.

alte articole…

Noi prognoze pentru producția mondială de cereale

De ce trebuie să participi la BucharestFoodSummit 2019?  

 

Comentariile sunt închise