Cum arată Joker, tractorul autonom cu șenile și fără cabină, de la John Deere

Reprezentanții companiei americane John Deere au prezentat concesionarilor europeni, la Valencia (Spania), noul tractor autonom cu două șenile și fără cabină.

Denumită Joker, unitatea de tracțiune destinată efectuării de lucrări în agricultură de la John Deere este propulsată de un grup propulsor care atinge o putere de 500 KW.  Pentru a compensa absența roților din față și, astfel, pentru a echilibra și a stabiliza  masa acesteia, inginerii americani au proiectat întregul ansamblu cu un centru de greutate foarte jos. În plus, pur și simplu prin adăugarea unei contragreutăți în față față se poate crește capacitatea de tracțiune a mașinii. De asemenea,  adăugarea utilajului pentru lucrări agricole din spate crește corespunzător aderența la teren.

Evenimentul de la Valencia a fost o avanpremieră la expoziția Agritechnica, din noiembrie, când tractorul autonom Joker va fi prezentat oficial publicului. Ediția din acest an a expoziției specializate în utilaje agricole Agritechnica va avea loc la Hanovra (Germania), în perioada 10-16 noiembrie.

Deere & Company, numită și John Deere, este o companie producătoare de mașini grele din Statele Unite. Este cel mai mare producător de utilaje agricole din lume. Compania a fost fondată în anul 1837.


Vezi și…

OCDE Semnal de alarmă privind evoluția economiei mondiale

 

Comentariile sunt închise