PayPal iese din asocierea cu Facebook pentru lansarea de criptomonedă

Operatorul american de plăți în sistem on-line PayPal Holdings a anunțat, că se retrage din Libra Association, proiectul monedei virtuale Libra lansat de Facebook, devenind astfel primul membru care a decis acest lucru, urmând să se concentreze pe afacerile sale de bază, transmite Reuters.

 „Tipul de provocare care va reconfigura sistemul financiar oferit oamenilor, nu instituțiilor furnizoare de servicii, va fi dificilă. Dedicarea acestei misiuni este mai importanta pentru noi decât orice altceva. Mai bine să știm acum despre aceasta lipsă de dedicare, decât mai târziu”, a anunțat Libra Association într-un comunicat.

Agenția Reuters a relatat săptămâna trecută ca Facebook ar putea amâna lansarea criptomonedei Libra pentru a răspunde îngrijorărilor autorităților de reglementare din domeniu.

Publicația Wall Street Journal a relatat la începutul acestei luni ca Visa și Mastercard își reconsideră, la rândul lor, implicarea în proiectul Libra, pentru că nu doresc să atragă atenția autorităților de reglementare.

Franța și Germania au anunțat în septembrie că nu vor permite ca Libra să funcționeze în zona Uniunii Europene și au susținut, în schimb, dezvoltarea unei criptomonede publice.

În urma retragerii PayPal, Libra Association are acum 28 de membri, printre care Uber Technologies, Lyft și Spotify Technologies.

Proiectul Libra ar putea permite accesul la comerțul online și la alte servicii financiare pentru peste un miliard de persoane „excluse din sistemul bancar”, spunea Dante Disparte, de la asociația Libra, în iunie. Monedele folosite pentru a cumpăra Libra vor servi drept rezervă și garanție a monedei virtuale, a cărei valoare va fi indexată pe un coș de monede tradiționale.


Vezi și…

33 alimente cu efecte anti-îmbătrânire

Comentariile sunt închise