Bucătăria-fantomă

Bucătăria Cloud / Bucătăria virtuală / Bucătăria-fantomă – denumiri diferite, dar conceptul este evident. Fiecare restaurant are partea din spate a casei (bucătăria) și partea din față a casei (sala de mese). Cloud Kitchens sunt restaurante fără partea din față.

Evoluția bucătăriilor cloud a fost determinată de cererea consumatorilor. Cererea consumatorilor a alimentat în mare măsură livrarea de alimente, iar restaurantele tradiționale, care obișnuiau să aibă aproape cinci-zece la sută din veniturile lor totale determinate de comenzile online în urmă cu trei ani, acum peste 30% din veniturile lor provin din platformele de livrare. Acest lucru a indicat o tendință clară că un „restaurant” nu trebuie să includă în mod necesar partea din față a casei.

Din cauza creșterii rapide a livrării de alimente, a devenit clar că un restaurant poate fi construit doar pentru livrare. A existat, de asemenea, factorul de cost: fără o parte din față a casei (sala de mese), o componentă majoră a costurilor unui restaurant a fost eliminată. Odată cu creșterea prețurilor la chirii în marile orașe și evoluția fenomenului „produselor alimentare la cerere”, s-au creat condițiile perfecte pentru a da naștere fenomenului Cloud Kitchens.

Bucătăriile Cloud, în general, schimbă industria tradițională a restaurantelor, la fel ca robotica sau burgerii fără carne. Ele sunt o altă componentă a acestei industrii în creștere, alimentată în mare parte de evoluția tehnologiei. Platformele de comandă online, cum ar fi GrubHub, UberEats și multe altele au alimentat această cerere, iar omniprezența telefoanelor mobile cu puteri de calcul masive au permis consumatorilor să aibă mâncare adusă acasă prin simpla apăsare a câtorva butoane.

Continuarea articolului o găsiți aici: https://www.modernrestaurantmanagement.com/how-cloud-kitchen-restaurant-trend-impacts-200b-online-food-delivery-space/

vezi și…

Creștere masivă a investițiilor globale în start-up-urile din domeniul dronelor

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim