Codruț Nicolau, Patria Bank: Bancheri de calitate nu se găsesc “pe toate drumurile”

Lipsa forței de muncă este o problemă cu care se confruntă toată lumea, inclusiv sistemul bancar. Despre provocările cu care se confruntă instituțiile de creditare la acest moment ne-a povestit Codruț Nicolau,  director general adjunct Patria Bank, într-un interviu acordat FoodBiz. Nu în ultimul rând, am aflat și cum reușește Patria Bank să recruteze tineri fără experiență, dar și bancheri cu ani buni de practică în sector.

“Adevărul este că piața forței de muncă este într-o permanentă dinamică și că bancheri de calitate nu se găsesc “pe toate drumurile”. Însă este foarte greu să generalizăm”, susține Nicolau.

El adaugă că există bănci care solicită angajaților o minimă inițiativă – procedurile sunt clare și stricte – făcute pentru a fi aplicate, respectate, fără a fi discutate/”contestate”.

“Dacă vorbim de zone operaționale / de risc control, este foarte bine să fie așa. Dacă vorbim însă de zona comercială, o asemenea abordare poate duce la o inflexibilitate care este percepută de mediul antreprenorial ca fiind “rigiditatea nedorită a finanțatorului”. În zona de resurse umane, Patria Bank este o organizație care răsplătește în primul rând performanța și inițiativa – aceasta este motivația pentru care reușim să recrutăm atât tineri fără experiență (care învață totul de la A la Z cu noi), cât și bancheri experimentați, din bănci de talie”, a mai precizat Codruț Nicolau.

Vezi și…

Călin Ile, FIHR: Domeniul hotelier din România este o opțiune viabilă pentru orice investitor

Comentariile sunt închise