X Tractor, tractorul autonom al viitorului vine de la Kubota

Producătorul japonez de tractoare și echipamente grele Kubota a prezentat, cu ocazia expoziției aniversare din Kyoto, noul concept de tractor al viitorului – X Tractor.

Producătorul japonez a sărbătorit la începutul acestui an, 130 de ani de la înființarea companiei și cinci decenii de la lansarea tractorului care a definit un nou concept în domeniul utilajelor agricole, proiectând un tractor practic, cu un preț accesibil și design atrăgător (expus la Expoziția Internațională de la Osaka, în anul 1970).

X Tractor, conceptul de tractor autonom al viitorului prezentat recent publicului și specialiștilor implementează sisteme de inteligență artificială (IA). Este vorba de un tractor cu „tehnologie electrică și complet autonom”, după cum menționează portalul Terra-net.

Patru șenile și decizii în timp real

În funcție de datele meteorologice, dar și de stadiul de creștere, sistemul de inteligență artificială integrat în ansamblul tractorului autonom, prelucrează informațiile și ia decizii în timp real, fie că e nevoie de curățarea, erbicidarea  sau recoltarea câmpului agricol.  Fiecare informație este analizată separat și chiar pe durata lucrului se ia decizia corespunzătoare. Alimentarea echipamentelor electrice se realizează prin intermediul unor baterii de tipul Lithium-Ion și printr-un sistem de panouri solare de ultimă generație.

Tractorul autonom, spun reprezentanții companiei Kubota, este unul polivalent și se poate adapta la diverse forme ale terenului pentru diverse aplicații, în funcție de necesitate. Fiecare șenilă este acționată de un motor electric autonom care-și poate modifica arbitrar viteza de rotație, dar și sensul de rotație, astfel încât pe ansamblu, raza de bracare să fie cât mai redusă și să nu fie afectată de teren sau alte elemente exterioare.


vezi și…

Lecții de viață cu Adrian Rădulescu (Partea I)

 

 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim