Nicolae Sitaru este noul președinte al APPR

Schimbări în conducerea Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR): fermierul Nicolae Sitaru este noul președinte, iar începând din acest  an, consiliul director va avea 7 membri titulari și trei supleanți. Sitaru îl înlocuiește pe Arnaud Perrein care va ocupa funcția de vicepreședinte. Noua conducere va avea un mandat de doi ani.

“Este o responsabilitate mare cu care am fost investit  și sper ca, împreună cu consiliul director și echipa de conducere executivă, să atingem obiectivele impuse de Adunarea Generală a APPR. Sperăm ca in viitor toți fermierii din producția vegetală să găsească calea spre o unificare a organizațiilor profesionale din sector și impreună să stabilim strategiile coerente necesare. Dorim să fim parte la toate deciziile importante ce ne privesc si acestea să fie in interesul tuturor agricultorilor”, a declarat Nicolae Sitaru.

Adunarea generală a APPR a a avut loc în data de 5 februarie și a prefațat congresul anual al asociației din 6 februarie, care a reunit teme de interes major legate mai ales de reforma politicii agricole comune (PAC) și de provocările cu care se confruntă fermierii europeni. La eveniment au participat fermieri din România și de pe alte meridiane, decidenți politici, reprezentanți ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale, Confederației Europene a Porumbului, cercetători, jurnaliști.

Cu ocazia adunarii generale, directorul executiv, Alina Crețu, a prezentat raportul de activitate pe 2019, inclusiv raportul financiar-contabil. În 2019, acțiunile asociației s-au diversificat și intensificat, reprezentanții săi fiind din ce în ce mai prezenți în dialogul cu autoritățile de la București și Bruxelles, mai ales la grupurile de dialog civil.

De asemenea, s-a extins activitatea de testare în Rețeaua Independentă RITAC, ajungându-se la 6 culturi de câmp de importanță majoră pentru România  (porumb, păioase, floarea-soarelui, rapiță, soia și sorg).

Asociația Producătorilor de Porumb a început, în 2019, și câteva parteneriate de cercetare în proiecte privind digitalizarea agriculturii (cu finanțare din Programul European Horizon 2020) și practicile de agricultură durabilă (cu finațare din programul sectorial gestionat de MADR). În acest context, echipa APPR s-a lărgit prin angajarea unor tineri absolvenți de universități agricole și numără în prezent 9 membri, dar se bucură și de expertiza unor consultanți veterani în cercetarea agricolă.

Cu scopul de a fi cât mai aproape de autoritățile si de asociațiile profesionale europene, APPR va avea un delegat permanent la Bruxelles – directorului său pentru afaceri europene, Cristina Cionga.

Fermierii membri ai APPR dețin suprafețe de lucru cuprinse între 25 și 50.000 de hectare.


vezi și…

Pelinul, un brand readus la viață  (Partea II)

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim