Derogare pentru 5.000 de vehicule autonome produse de Nuro

Autoritatea americană de reglementare în domeniul auto a acordat permisiunea de a pune în circulație pe drumurile publice a câteva mii de drone terestre produse de Nuro, fără a îndeplini standardele obligatorii de siguranță.

Derogarea acordată de Autoritatea federală americană de reglementare în domeniul circulației auto (NHTSA) este acordată pe o perioadă limitată de doi ani. Premiera constă în faptul că strat-up-ul Nuro Inc. va primi licențe de circulație pe drumurile publice pentru 5.000 de vehicule terestre autonome, fără a îndeplini toate cele 75 de standarde de siguranță pe care un vehicul clasic trebuie să le îndeplinească atunci când primește omologare. Astfel, acestea vor putea circula, de exemplu, fără a fi dotate cu volan, oglinzi retrovizoare sau parbriz. Autovehiculele proiectate de Nuro sunt cu propulsie integral electrică și sunt concepute să se  deplaseze autonom, fără pasageri sau șofer, fiind destinate exclusiv livrărilor de mărfuri. Operarea lor se face automat, de la distanță, cu ajutorul sistemelor de conducere autonome instalate la bord.

Vehiculul denumit R2 are lățimea de doar un metru, înălțimea și lungimea fiind similare unui SUV obișnuit.. R2 poate transporta o sarcină utilă de 115 kilograme.

Nuro Inc. a fost fondat în 2016 de Dave Ferguson și Jiajun Zhu doi foști ingineri care au lucrat la proiectul mașinii autonome Waymo, de la Google.


alte articole:

Secretul ZZPelin-ului de Urlați (Partea III)

Stockholm, cel mai inteligent oraș din lume

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim