Platforma online pentru micii producători de legume

Platforma online pentru micii producători de legume a căror producție ar urma să ajungă în supermarketuri!

Greu de crezut totuși în condițiile în care vânzările de legume ale retailerilor au scăzut semnificativ în această perioadă, tendință estimată și pentru perioada următoare. Pe de altă parte, cum vor putea să se ridice micii producători la înălțimea pretențiilor retailerilor, mai ales în ceea ce privește calitatea? Oricum ar trebui luată în calcul și varianta industrializării, dacă vor mai funcționa unitățile de procesare…  

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță  pune la dispoziția micilor producători, începând cu data de 30 martie 2020, un portal pentru a completa cantitățile de legume disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail. Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători.

Astfel, pentru că este crucial ca în această perioadă fermierii să își desfășoare în continuare activitatea pentru a asigura securitatea alimentară a României, recomandăm micilor producători să încarce în platforma www.rndr.ro/legume cantitățile de legume de care dispun.

”Este foarte important să se înțeleagă că această platformă se dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim în dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a afirmat ministrul Adrian Oros.

Pentru a putea completa informațiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător. După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunțului.


vezi și…

Producătorii nu au capital de lucru suficient în perioada de criză (Partea I)

 

 

Comentariile sunt închise